Uitlegmoeder Een tiener met autisme in huis - PDF free download eBook

  • Verified: Tue, Nov 12, 2019
  • Published: 14.01.2019
  • Views: 64

Introduction

Samenvatting Openhartig boek over de impact van autisme op een tiener en haar omgeving Er zijn weinig boeken over tieners met autisme. Janneke van Bockel gunt je een openhartige inkijk in haar...

read more

Details of Uitlegmoeder Een tiener met autisme in huis

Original Title
Uitlegmoeder Een tiener met autisme in huis
Edition Format
Paperback
Number of Pages
208 pages
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

Some brief overview of this book

Samenvatting Openhartig boek over de impact van autisme op een tiener en haar omgeving Er zijn weinig boeken over tieners met autisme. Janneke van Bockel gunt je een openhartige inkijk in haar gezin: de eerste verliefdheid, de moeizame overgang naar de middelbare school, het samen - met vallen en opstaan - leren omgaan met autisme. Hoe begeleid je als ouder een meer dan gem Samenvatting Openhartig boek over de impact van autisme op een tiener en haar omgeving Er zijn weinig boeken over tieners met autisme.

Janneke van Bockel gunt je een openhartige inkijk in haar gezin: de eerste verliefdheid, de moeizame overgang naar de middelbare school, het samen - met vallen en opstaan - leren omgaan met autisme. Hoe begeleid je als ouder een meer dan gemiddeld kwetsbare tiener wiens ontwikkeling niet altijd aansluit bij het tempo dat de buitenwereld verwacht? Hoe geef je je dochter beetje bij beetje meer zelfstandigheid in een voor haar zo onvoorspelbare wereld?

En hoe bezorg je de buitenwereld de nodige ondertitels om haar gedrag en gevoelens beter te kunnen plaatsen? Recensie(s) 'Uitlegmoeder' is een vervolg op 'IJskastmoeder' (2009), waarbij de dochter met autisme uit het eerste boek een tiener is en waarbij het handig is dat de moeder de omgeving af en toe van uitleg voorziet. Het zoeken naar opvang, hulp en begeleiding gaat door.

Een psychiater raadt aan om iets met religie te doen (wat niet bij het gezin past); een andere schrijft medicijnen voor. Alles wat in een normale opvoeding vanzelf gaat, gaat hier niet vanzelf. Daar komt het onbegrip van de omgeving nog bij.

Al lezend leef je mee met alle kleine stapjes die 'de oudste' dochter vooruit maakt. Hartverwarmend is haar reactie als ze het vorige boek heeft gelezen en als ze haar moeder bedankt voor de uitleg die ze geeft aan school, zodat er meer begrip is. Met een literatuurlijst en wegwijs in hulpverlening in Nederland en Vlaanderen.

Niet alleen een boek voor collega-ouders, maar ook voor hulpverleners, docenten, vrienden en familie, want het onbegrip is vaak groot. Drs. Marianne van den Heuvel


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
uitlegmoeder_tiener_autisme_huis.pdf
uitlegmoeder_tiener_autisme_huis.epub
uitlegmoeder_tiener_autisme_huis_all.zip