Transilvania, starea noastra de veghe - PDF free download eBook

  • Verified: Mon, Apr 06, 2020
  • Published: 09.02.2019
  • Views: 53
    • Tags:

Introduction

Ioan-Aurel Pop restituie la modul stiintific, dar si afectiv, o forma mentis autohtona, continuand astfel linia de referinta a istoricilor is universitarilor transilvaneni. (Mircea Muthu)...

read more

Details of Transilvania, starea noastra de veghe

Original Title
Transilvania, starea noastra de veghe
Edition Format
Hardcover
Number of Pages
298 pages
Book Language
Romanian
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Transilvania, starea noastra de veghe

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Ioan-Aurel Pop restituie la modul stiintific, dar si afectiv, o forma mentis autohtona, continuand astfel linia de referinta a istoricilor is universitarilor transilvaneni. (Mircea Muthu) Transilvania - starea noastra de veghe este o excelenta carte de vizita. Il gasim aici pe Ioan-Aurel Pop istoricul, cel pentru care trecutul nu e simpla litera moarta sau inventar de crono Ioan-Aurel Pop restituie la modul stiintific, dar si afectiv, o forma mentis autohtona, continuand astfel linia de referinta a istoricilor is universitarilor transilvaneni.

(Mircea Muthu) Transilvania - starea noastra de veghe este o excelenta carte de vizita. Il gasim aici pe Ioan-Aurel Pop istoricul, cel pentru care trecutul nu e simpla litera moarta sau inventar de cronologii seci si controversatem ci chiar temelia prezentului. El este autor si coordonator de impresionante spectacole are radacinilor noastre - intrepatrunse cu ale altor neamuri, dar pastrandu-si autonomia si specificitatea.

Il descoperim pe cititorul si degustatorul de literatura buna, pentru care textul scris se cuvine a fi nu doar exact si nepartinitor in incheierile sale, ci si rostit memorabil, in cuvinte potrivite care sa probeze caratele limbii romane. Il intalnim in fiecare pagina pe Ioan-Aurel Pop omul cetatii, prezent in miezul lucrurilor si gata sa puna umarul la bunul lor mers. Atent la seisme mai mari ori mai marunte ale vremii, intervine promt si expresiv de cate ori simte ca punctul pe i a fost ratacit in polemici goale.

Il gasim pe Profesorul indragostit de Universitate si de rosturile acesteia in lumea contemporanta, cel care stie, pe urmele lui Vasile Parvan, care este "datoria vietii noastre". Citim elogiile sale atent cumpanite la marile figuri ale culturii nationale si argumentele sale ferme despre legitimitatea sentimentului national. E prezent pretutindeni, in fiecare litera, ardeleanul, de veghe la statura "invatatei Trransilvanii", lucrand la durarea ei fiindca ii stie durerea.

Da, e o carte de vizita. Pentru autor, dar si pentru Transilvania. Pentru noi.

- Irina Petras


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
transilvania_starea_noastra_veghe.pdf
transilvania_starea_noastra_veghe.epub
transilvania_starea_noastra_veghe_all.zip