Ogledano u reci / Réfléchi dans la rivière - PDF free download eBook

  • Verified: Sat, Feb 29, 2020
  • Published: 15.01.2019
  • Views: 53

Introduction

Salah Stetije, arapski pesnik francuskog jezika podseća nas na helenske i egipatske izvore evropske kulture. Njegovo pesništvo temelji se na tradiciji Remboa i Malarmea, ali je jezik koji je...

read more

Details of Ogledano u reci / Réfléchi dans la rivière

Original Title
Ogledano u reci / Réfléchi dans la rivière
Edition Format
Paperback
Number of Pages
153 pages
Book Language
Multiple languages
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Ogledano u reci / Réfléchi dans la rivière

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Salah Stetije, arapski pesnik francuskog jezika podseća nas na helenske i egipatske izvore evropske kulture. Njegovo pesništvo temelji se na tradiciji Remboa i Malarmea, ali je jezik koji je nasledio od simbolista stavio u službu poetike koja je u arapskoj i mediteranskoj tradiciji, hermetičnoj i slojevitoj, vezanoj za istoriju na način na koji je to Kavafijeva. Francuski Salah Stetije, arapski pesnik francuskog jezika podseća nas na helenske i egipatske izvore evropske kulture.

Njegovo pesništvo temelji se na tradiciji Remboa i Malarmea, ali je jezik koji je nasledio od simbolista stavio u službu poetike koja je u arapskoj i mediteranskoj tradiciji, hermetičnoj i slojevitoj, vezanoj za istoriju na način na koji je to Kavafijeva. Francuski jezik je u njegovim stihovima kročio van sopstvenih okvira sjedinjujući latinsku gipkost i jezgrovitost i arapske gazele, alfabet i hijeroglife, Apolona i oživljenog Ozirisa. Dobitnik je međunarodne nagrade za poeziju Zlatni ključ Smedereva 2006.godine.

(iz prikaza Miloša Konstantinovića) Dvojezično izdanje.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
ogledano_reci/dans_rivi.pdf
ogledano_reci/dans_rivi.epub
ogledano_reci/dans_rivi_all.zip