Mainio pikku sota – Brittilentäjät Suomessa vuonna 1919 - PDF free download eBook

  • Verified: Thu, May 28, 2020
  • Published: 02.02.2019
  • Views: 68
    • Tags:

Introduction

Historiamme vaiettu vaihe vuonna 1919 oli talvisodan alkusoitto Kesäkuussa 1919 Englannin kuninkaallisen laivaston osasto ankkuroitui Koiviston kirkonkylän edustalle Suomenlahdella – julkisuudessa...

read more

Details of Mainio pikku sota – Brittilentäjät Suomessa vuonna 1919

Original Title
Mainio pikku sota – Brittilentäjät Suomessa vuonna 1919
Edition Format
Hardcover
Number of Pages
391 pages
Book Language
Finnish
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Mainio pikku sota – Brittilentäjät Suomessa vuonna 1919

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Historiamme vaiettu vaihe vuonna 1919 oli talvisodan alkusoitto Kesäkuussa 1919 Englannin kuninkaallisen laivaston osasto ankkuroitui Koiviston kirkonkylän edustalle Suomenlahdella – julkisuudessa sen tiedotettiin olevan vain vierailulla. Kun risteilijöiden, hävittäjien, miinanraivaajien ja sukellusveneiden määrä alkoi lähennellä kolmeakymmentä ja kun englantilaisten meriso Historiamme vaiettu vaihe vuonna 1919 oli talvisodan alkusoitto Kesäkuussa 1919 Englannin kuninkaallisen laivaston osasto ankkuroitui Koiviston kirkonkylän edustalle Suomenlahdella – julkisuudessa sen tiedotettiin olevan vain vierailulla. Kun risteilijöiden, hävittäjien, miinanraivaajien ja sukellusveneiden määrä alkoi lähennellä kolmeakymmentä ja kun englantilaisten merisotilaita oli paikalla tuhansia, ymmärsivät ainakin paikalliset asukkaat, ettei kyse ollut pelkästä vierailusta.

Heinäkuussa Koivistonlahdelle lipui brittiläinen lentotukialus mukanaan yli satamiehinen kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n osasto. Opettaja Roihan perunamaalle raivattiin lentokenttä ja läheiseen Sudensaareen perustettiin tukikohta vesitasoille. Pian lentokoneiden moottoreiden pauke kaikui Koivistonlahdella, ja sitten kirkkomaalle kaivettiin jo ensimmäiset englantilaisten sankarihaudat.

RAF pommitti Suomesta käsin Neuvosto-Venäjää lumentuloon saakka. Mainio pikku sota kertoo, miksi Englanti pommitti Kronstadtia ja Petrogradin ympäristöä, vaikka maiden välillä ei ollut sotaa ja vaikka Britannia oli viisivuotisen maailmansodan loppuun uuvuttama? Keitä RAF:n lentäjät olivat ja millaista oli heidän arkensa Koivistolla?

Millaista yhteistyötä britit tekivät Suomen ilmavoimien kanssa? Entä miten Neuvosto-Venäjä ja sen puolesta taistelleet punaiset suomalaislentäjät vastasivat? Brittilentäjien operaatio oli vain pieni luku Englannin 1900-luvun historiassa, mutta sen merkitys Suomelle oli suurempi.

Tapahtumat polttivat Stalinin ja neuvostojohdon mieleen perustellun epäilyksen siitä, että suurvallat voivat jatkossakin käyttää Suomea sillanpääasemana hyökätessään Neuvostoliittoon. Niinpä talvisodan alkusoitto soitettiin Koivistolla vuonna 1919. Suomen Akatemian ohjelmapäällikkö Mikko Ylikangas (s.

1963) on aiemmin kirjoittanut kirjan Unileipää, kuolonvettä, spiidiä, joka oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana vuonna 2009 ja joka sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon sekä Vuoden tiedekirja -palkinnon.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
mainio_pikku_sota_brittilent.pdf
mainio_pikku_sota_brittilent.epub
mainio_pikku_sota_brittilent_all.zip