Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e - PDF free download eBook

  • Verified: Wed, Sep 18, 2019
  • Published: 26.01.2019
  • Views: 41

Introduction

ISBN Udruga sv. Jurja: 9789539631336 ISBN Glas Koncila: 9789532415094 O blaženiku Katoličke Crkve, kardinalu dr. Alojziju Stepincu napisane su brojne knjige, feljtoni, članci, vođene su i vode se...

read more

Details of Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e

Original Title
Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e
ISBN13
9789532415094
Edition Format
Paperback
Number of Pages
164 pages
Book Language
Croatian
Ebook Format
PDF, EPUB

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

Some brief overview of this book

ISBN Udruga sv. Jurja: 9789539631336 ISBN Glas Koncila: 9789532415094 O blaženiku Katoličke Crkve, kardinalu dr. Alojziju Stepincu napisane su brojne knjige, feljtoni, članci, vođene su i vode se brojne rasprave, snimljeni su brojni filmovi. Različiti autori imali su razičite pristupe opisivanju osobe i djelovanja kardinala Stepinca, sa i bez ideoloških predrasuda, objektivn ISBN Udruga sv.

Jurja: 9789539631336 ISBN Glas Koncila: 9789532415094 O blaženiku Katoličke Crkve, kardinalu dr. Alojziju Stepincu napisane su brojne knjige, feljtoni, članci, vođene su i vode se brojne rasprave, snimljeni su brojni filmovi. Različiti autori imali su razičite pristupe opisivanju osobe i djelovanja kardinala Stepinca, sa i bez ideoloških predrasuda, objektivno i subjektivno. Za vrijeme postojanja totalitarnoga komunističkog sustava na području današnje Hrvatske o bl.

Stepincu uglavnom se pisalo u negativnom kontekstu. To je bio službeni stav Komunističke partije koji su potom, i redovno i revno, u javnost plasirali brojni novinari, partijski društveno-politički radnici i poslušnici, različiti publicisti, marksistički znastvenici, kao i djelatnici tajnih političkih policija, prvo OZN-e, potom UDB-e te na kraju SDB-a. Partijski novinari u SFRJ-u uglavnom su se pozivali, pišući o bl.

Stepincu i o Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, na pojedine dijelove sudskog spisa sa suđenja bl. Stepincu održanog od 30. rujna do 11. listopada 1946. Ti su dokumenti dugo bili dostupni isključivo politički podobnim novinarima.

Osim spisa nastalog u sudskom procesu različiti dijelovi komunističkog sustava stvarali su dokumentaciju o bl. Stepincu i Crkvi u Hrvatskoj. U svakom slučaju, istraživačima je zanimljiva dokumentacija koja je nastala djelovanjem političkih tajnih policija bivše Jugoslavije, prvo OZN-e, a potom i UDB-e.

I danas je to arhivsko gradivo, čiji je dio s pravom, zbog zaštite osobnih podataka osoba koje se u njemu spominju, zaštićen oznakom tajnosti. (tekst iz Uvoda) Za izdavače: prof. dr. Miroslav Tuđman mons. Ivan Miklenić Branko Cindro, dipl. ing.

Recenzenti: prof. dr. sc. Miroslav Tuđman doc. dr. sc. Ivan Bulić Lektor: Josip Sinjeri Grafičko oblikovanje: Glas Koncila Tisak: Denona, Zagreb


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
kardinal_stepinac_dokumentima_gestapa.pdf
kardinal_stepinac_dokumentima_gestapa.epub
kardinal_stepinac_dokumentima_gestapa_all.zip