Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e - PDF free download eBook

  • Verified: Mon, Jul 06, 2020
  • Published: 26.01.2019
  • Views: 91

Introduction

ISBN Udruga sv. Jurja: 9789539631336 ISBN Glas Koncila: 9789532415094 O blaženiku Katoličke Crkve, kardinalu dr. Alojziju Stepincu napisane su brojne knjige, feljtoni, članci, vođene su i vode se...

read more

Details of Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e

Original Title
Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e
ISBN13
9789532415094
Edition Format
Paperback
Number of Pages
164 pages
Book Language
Croatian
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapa i OZN-e

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

ISBN Udruga sv. Jurja: 9789539631336 ISBN Glas Koncila: 9789532415094 O blaženiku Katoličke Crkve, kardinalu dr. Alojziju Stepincu napisane su brojne knjige, feljtoni, članci, vođene su i vode se brojne rasprave, snimljeni su brojni filmovi. Različiti autori imali su razičite pristupe opisivanju osobe i djelovanja kardinala Stepinca, sa i bez ideoloških predrasuda, objektivn ISBN Udruga sv.

Jurja: 9789539631336 ISBN Glas Koncila: 9789532415094 O blaženiku Katoličke Crkve, kardinalu dr. Alojziju Stepincu napisane su brojne knjige, feljtoni, članci, vođene su i vode se brojne rasprave, snimljeni su brojni filmovi. Različiti autori imali su razičite pristupe opisivanju osobe i djelovanja kardinala Stepinca, sa i bez ideoloških predrasuda, objektivno i subjektivno. Za vrijeme postojanja totalitarnoga komunističkog sustava na području današnje Hrvatske o bl.

Stepincu uglavnom se pisalo u negativnom kontekstu. To je bio službeni stav Komunističke partije koji su potom, i redovno i revno, u javnost plasirali brojni novinari, partijski društveno-politički radnici i poslušnici, različiti publicisti, marksistički znastvenici, kao i djelatnici tajnih političkih policija, prvo OZN-e, potom UDB-e te na kraju SDB-a. Partijski novinari u SFRJ-u uglavnom su se pozivali, pišući o bl.

Stepincu i o Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, na pojedine dijelove sudskog spisa sa suđenja bl. Stepincu održanog od 30. rujna do 11. listopada 1946. Ti su dokumenti dugo bili dostupni isključivo politički podobnim novinarima.

Osim spisa nastalog u sudskom procesu različiti dijelovi komunističkog sustava stvarali su dokumentaciju o bl. Stepincu i Crkvi u Hrvatskoj. U svakom slučaju, istraživačima je zanimljiva dokumentacija koja je nastala djelovanjem političkih tajnih policija bivše Jugoslavije, prvo OZN-e, a potom i UDB-e.

I danas je to arhivsko gradivo, čiji je dio s pravom, zbog zaštite osobnih podataka osoba koje se u njemu spominju, zaštićen oznakom tajnosti. (tekst iz Uvoda) Za izdavače: prof. dr. Miroslav Tuđman mons. Ivan Miklenić Branko Cindro, dipl. ing.

Recenzenti: prof. dr. sc. Miroslav Tuđman doc. dr. sc. Ivan Bulić Lektor: Josip Sinjeri Grafičko oblikovanje: Glas Koncila Tisak: Denona, Zagreb


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
kardinal_stepinac_dokumentima_gestapa.pdf
kardinal_stepinac_dokumentima_gestapa.epub
kardinal_stepinac_dokumentima_gestapa_all.zip