Hvorfor er vi så rige og lykkelige? - PDF free download eBook

  • Verified: Wed, Aug 12, 2020
  • Published: 27.01.2019
  • Views: 120

Introduction

Befolkningerne i de skandinaviske velfærdsstater er også nogle af de mest lige og lykkelige. Skyldes det en luthersk arbejdsmoral og næstekærlighed? De moderne samfund er konkurrencesamfund.Det...

read more

Details of Hvorfor er vi så rige og lykkelige?

Original Title
Hvorfor er vi så rige og lykkelige?
Edition Format
Paperback
Number of Pages
69 pages
Book Language
Danish
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Hvorfor er vi så rige og lykkelige?

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Befolkningerne i de skandinaviske velfærdsstater er også nogle af de mest lige og lykkelige. Skyldes det en luthersk arbejdsmoral og næstekærlighed? De moderne samfund er konkurrencesamfund.

Det drejer sig både for landene og de enkelte borgere om at være effektive og konkurrencedygtige. Men hvad så med de svage; enken, de fremmede og de faderløse? I samfundsdebatten har "d Befolkningerne i de skandinaviske velfærdsstater er også nogle af de mest lige og lykkelige.

Skyldes det en luthersk arbejdsmoral og næstekærlighed? De moderne samfund er konkurrencesamfund. Det drejer sig både for landene og de enkelte borgere om at være effektive og konkurrencedygtige.

Men hvad så med de svage; enken, de fremmede og de faderløse? I samfundsdebatten har "det effektive" altid kæmpet med "det gode og næstekærlige". Vi bør tage os af de svage.

Men på den anden side skal der være incitamenter til at strenge sig an. Det skal kunne betale sig at arbejde, og vi skal tiltrække de største talenter med bonusløn og skattefordele.Danmark og de andre nordiske lande har klaret sig godt på begge fronter. Landene er nogle af de rigeste i verden; de klarer sig godt i den globale konkurrence.

Men befolkningerne i de skandinaviske velfærdsstater er også nogle af de mest lige og lykkelige. Det er åbenbart lykkedes at inkludere de mindre effektive medborgere. Om det skyldes en luthersk arbejdsmoral og en næstekærlig tagen sig af de svage, er temaet for Niels Kærgårds bidrag til serien om reformationen.

Der er ikke noget simpelt svar, men debatten om forholdet mellem økonomi, etik og religion er helt central for udviklingen af et velfungerende samfund, og her er der megen inspiration at hente i den teologiske debat fra 1517 til i dag. 2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland. Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger.

Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
hvorfor_rige_lykkelige.pdf
hvorfor_rige_lykkelige.epub
hvorfor_rige_lykkelige_all.zip