Het uur van de vlinder - PDF free download eBook

  • Verified: Wed, Sep 18, 2019
  • Published: 07.02.2019
  • Views: 46
    • Tags:

Introduction

Juni 1915. Julien Maria Rercourt dwaalt over het puin van een stukgeschoten dorp. Tien maanden heeft hij gervochten in de Grote Oorlog.In de ruine van een kerk, te midden van scherven...

read more

Details of Het uur van de vlinder

Original Title
Het uur van de vlinder
First Published
2014 year
Edition Format
Hardcover
Number of Pages
288 pages
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

Some brief overview of this book

Juni 1915. Julien Maria Rercourt dwaalt over het puin van een stukgeschoten dorp. Tien maanden heeft hij gervochten in de Grote Oorlog.

In de ruine van een kerk, te midden van scherven gebrandschilderd glas en een gevallen Christus, ontmoet hij de pastoor — wiens pastorie als door een wonder heel gebleven is. De pastoor verzamelt vlinders. Want de vlinder is in zijn belevi Juni 1915.

Julien Maria Rercourt dwaalt over het puin van een stukgeschoten dorp. Tien maanden heeft hij gervochten in de Grote Oorlog. In de ruine van een kerk, te midden van scherven gebrandschilderd glas en een gevallen Christus, ontmoet hij de pastoor — wiens pastorie als door een wonder heel gebleven is.

De pastoor verzamelt vlinders. Want de vlinder is in zijn beleving het kroonjuweel van de Schepping. De mens heeft het verprutst.

Julien vertelt zijn verhaal, een lange biecht. Over de schelmenjaren met zijn vrienden, de ontdekking van de poëzie en de pikante ontmoetingen met zijn lief Elphège. Over de stank en de dood in de loopgraven, een kat die over het niemandsland loopt en kerstliederen zingen met de vijand.

Maar de vragen overheersen. Waarom vertrouwt hij zijn gedachten en belevenissen toe aan de vlinderpastoor? Wat is er precies gebeurd met zijn twee gesneuvelde boezemvrienden?

Meer nog dan een meeslepende roman over de Grote Oorlog is Het uur van de vlinder een onderzoek naar het vinden van schoonheid, onschuld en vergeving. En: de mogelijkheid opnieuw te beginnen.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
vlinder.pdf
vlinder.epub
vlinder_all.zip