Häxans trädgård - PDF free download eBook

  • Verified: Wed, Jun 03, 2020
  • Published: 03.02.2019
  • Views: 66
    • Tags:

Introduction

Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet. I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeörter, hur de kan användas medicinskt, i...

read more

Details of Häxans trädgård

Original Title
Häxans trädgård
Edition Format
Hardcover
Book Language
Swedish
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Häxans trädgård

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet. I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeörter, hur de kan användas medicinskt, i matlagning och i hudvård idag. Tydliga foton hjälper läsaren att hitta rätt örter.

Häxans trädgård tar även tillbaka en magisk dimension in i våra liv och trädgårdar genom örternas urgam Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet. I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeörter, hur de kan användas medicinskt, i matlagning och i hudvård idag. Tydliga foton hjälper läsaren att hitta rätt örter.

Häxans trädgård tar även tillbaka en magisk dimension in i våra liv och trädgårdar genom örternas urgamla, viktiga roll i ritualer och som hjälp vid fokusering.Läsaren får handfasta tips på hur läkeörter hittas eller odlas, och hur de används.Häxans trädgård ger läsaren andra ögon att se på det som växer omkring oss. Boken beskriver massor av vanliga växter som har skonsam effekt på olika åkommor: vissa blommor vars skönhet vi annars njuter av, kan även användas i dekokter mot värk. Oansenliga ogräs visar sig vara utmärkt lindring vid insektsbett eller blir ett gott vitamintillskott i salladen.Läkeörternas fantastiska egenskaper har kloka gummor känt till i årtusenden, fast i långa tider har kunskapen hållits hemlig.

När den på 1600-talet kallades svart magi, sades de kloka gummorna samarbeta med djävulen och brändes på bål. Läkeörtstraditionen hamnade i skamvrån men dess kunskap sögs så småningom upp av läkemedelsindustrin. Idag är många av örternas medicinska verkan vetenskapligt belagd och det är dags att ge häxorna upprättelse!Boken är intressant för en mängd målgrupper: Odlare med villaträdgård Odlare med sommarställe Den som odlar på balkong Den som vill lägga till en ny dimension till promenader i skog och markDen som är intresserad av historia, framförallt kvinnohistoria och medicinsk historia Den som är intresserad av alternativmedicin Den som är intresserad av magi innehållsförteckning örtmagi förr och nu.Läkeörters roll i kvinnokraft, häxprocesser och modern hälsa femtio vanliga svenska läkeörter i bild Uppslagsdel med läkeörters kulturhistoria, verksamma substanser och medicinska användningsområde (i snitt två sidor per ört en med foto och en med text) från häxsalva till naturlig skönhet.Så använder du läkeörter i hudvård och i hemmet samla, torka och använd läkeörter.Så använder du örternas läkande kraft medicinsktInfusioner, tinkturer, omslag, inhalering och bad.

Behandlingsråd till olika åkommor skapa din egen häxträdgård. Vilka läkeörter trivs var? Välj rätt växter till din örtagård och få dem att trivas i trädgården växters id hänvisning till de femtio läke-örterna.

Svenska och latinska namn om författaren Hella Nathorst-Böös har jobbat som frilansjournalist och stylist för populärpress i tjugofem år. Hon har genom åren skrivit mängder av artiklar om hälsa och personlig utveckling, och ett flertal artiklar om läkeörter. I sin trädgård har hon en örtagård med traditionella läkeörter.

Hella brinner för kulturhistoria och kvinnohistoria och för att främja kroppslig och själslig hälsa. Alla dessa intressen möts i läkeörternas praktik.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
xans.pdf
xans.epub
xans_all.zip