Geleerd. Memoires 1932-1968 - PDF free download eBook

  • Verified: Tue, Sep 28, 2021
  • Published: 02.01.2019
  • Views: 185

Introduction

Joop Goudsblom was in 1957 een van de oprichters van Tirade en is daarmee de langst aan deze uitgeverij verbonden auteur. Goudsblom schreef baanbrekende sociologische studies die uitblinken door...

read more

Details of Geleerd. Memoires 1932-1968

Original Title
Geleerd. Memoires 1932-1968
Edition Format
Hardcover
Number of Pages
375 pages
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Geleerd. Memoires 1932-1968

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Joop Goudsblom was in 1957 een van de oprichters van Tirade en is daarmee de langst aan deze uitgeverij verbonden auteur. Goudsblom schreef baanbrekende sociologische studies die uitblinken door hun originele invalshoek en vooral door de helderheid van zijn betoog. In Geleerd.

Memoires 1932-1968 lezen we daar veel van terug: wars van dikdoenerij doet Goudsblom verslag van e Joop Goudsblom was in 1957 een van de oprichters van Tirade en is daarmee de langst aan deze uitgeverij verbonden auteur. Goudsblom schreef baanbrekende sociologische studies die uitblinken door hun originele invalshoek en vooral door de helderheid van zijn betoog. In Geleerd.

Memoires 1932-1968 lezen we daar veel van terug: wars van dikdoenerij doet Goudsblom verslag van een leven waarin zijn wetenschappelijke interesses, liefde, vriendschappen, kunst en literatuur een centrale rol speelden, naast de dagelijkse beslommeringen. Boeiend zijn de passages over de vele bekende schrijvers en kunstenaars die Goudsblom ontmoette. Je zou zijn memoires bovendien kunnen lezen als een onderhoudende wetenschapsgeschiedenis van de sociologie in de lage landen.

Het is Goudsblom op een raadselachtige wijze gelukt om het particuliere algemeen te maken. Het komt door zijn analytische en nuchtere blik, waardoor hij schijnbaar kleine gebeurtenissen een algemene zeggingskracht geeft. Van een kleine jongen achter op de fiets van zijn moeder in Krommenie groeide hij uit tot een jonge wetenschapper met een riante beurs in Amerika.

Dit zijn memoires waar men in de Nederlandse letteren op hoopt!


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
geleerd._memoires_1932_1968.pdf
geleerd._memoires_1932_1968.epub
geleerd._memoires_1932_1968_all.zip