En zwijgen was het antwoord. Ouders over het verlies van hun baby in de jaren 1945-1970. - PDF free download eBook

  • Verified: Tue, Nov 19, 2019
  • Published: 13.02.2019
  • Views: 42
    • Tags:

Introduction

'Nadat ik bevallen was, was er niets. Geen kistje, geen begrafenis, niets wat aan hem kon herinneren. Tegenwoordig hebben mensen een plek, maar ik heb geen plek.' Trui Verwers Voor...

read more

Details of En zwijgen was het antwoord. Ouders over het verlies van hun baby in de jaren 1945-1970.

Original Title
En zwijgen was het antwoord. Ouders over het verlies van hun baby in de jaren 1945-1970.
Edition Format
Paperback
Number of Pages
266 pages
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

Some brief overview of this book

'Nadat ik bevallen was, was er niets. Geen kistje, geen begrafenis, niets wat aan hem kon herinneren. Tegenwoordig hebben mensen een plek, maar ik heb geen plek.' Trui Verwers Voor 'En zwijgen was het antwoord' interviewde Anneke Avis moeders en vaders die in de periode 1945-1970 een kindje hebben verloren rondom de geboorte.

De ouders vertellen over hoe ze, tegen de achterg 'Nadat ik bevallen was, was er niets. Geen kistje, geen begrafenis, niets wat aan hem kon herinneren. Tegenwoordig hebben mensen een plek, maar ik heb geen plek.' Trui Verwers Voor 'En zwijgen was het antwoord' interviewde Anneke Avis moeders en vaders die in de periode 1945-1970 een kindje hebben verloren rondom de geboorte.

De ouders vertellen over hoe ze, tegen de achtergrond van de naoorlogse jaren, het verlies van hun baby hebben beleefd. Het beste was het maar om door te gaan alsof er niets was gebeurd, dachten artsen, familie en omgeving. Voor rouw en verdriet was nauwelijks plaats.

Nu onvoorstelbaar, destijds heel gewoon. Hoe was de medische zorg in die tijd? Artsen en vroedvrouwen vertellen over het lot van deze kindjes en hoe de psychosociale zorg zijn intrede deed binnen de verloskunde en neonatologie, waar voorheen alleen de medisch-somatische deskundigheid telde.

Uit de verhalen blijkt hoe moeders en vaders deze ingrijpende gebeurtenis hun hele leven met zich meedragen, soms met verstrekkende gevolgen. Kinderarts-neonatoloog Joke Kok schreef het voorwoord.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
zwijgen_antwoord._ouders_over.pdf
zwijgen_antwoord._ouders_over.epub
zwijgen_antwoord._ouders_over_all.zip