Eddy Merckx. De biografie - PDF free download eBook

  • Verified: Sun, Feb 28, 2021
  • Published: 07.01.2019
  • Views: 125

Introduction

Het wonderlijke verhaal van hoe een introverte kruidenierszoon uit Sint-Pieters-Woluwe de grootste wielrenner aller tijden werd De grootste wielrenner aller tijden, Eddy Merckx, is zeventig. Voor...

read more

Details of Eddy Merckx. De biografie

Original Title
Eddy Merckx. De biografie
Edition Format
Hardcover
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Press the button start search and wait a little while. Using file-sharing servers API, our site will find the e-book file in various formats (such as PDF, EPUB and other). Please do not reload the page during the search. A typical file search time is about 15-20 seconds.

Eddy Merckx. De biografie

A free service that helps find an e-book in automatic mode on private file-sharing servers.

Some brief overview of this book

Het wonderlijke verhaal van hoe een introverte kruidenierszoon uit Sint-Pieters-Woluwe de grootste wielrenner aller tijden werd De grootste wielrenner aller tijden, Eddy Merckx, is zeventig. Voor deze biografie heeft hij urenlang teruggeblikt op zijn jeugd en op zijn carrière. Hij legt uit hoe zijn opvoeding en het karakter dat hij van zijn ouders heeft meegekregen hem gema Het wonderlijke verhaal van hoe een introverte kruidenierszoon uit Sint-Pieters-Woluwe de grootste wielrenner aller tijden werd De grootste wielrenner aller tijden, Eddy Merckx, is zeventig.

Voor deze biografie heeft hij urenlang teruggeblikt op zijn jeugd en op zijn carrière. Hij legt uit hoe zijn opvoeding en het karakter dat hij van zijn ouders heeft meegekregen hem gemaakt hebben tot de altijd naar overwinningen hongerende Kannibaal. Ook komen we te weten hoe zijn bijzondere lichaamsbouw hem toeliet nooit geziene sportprestaties te leveren.

Over alle belangrijke momenten uit zijn wielerloopbaan en uit zijn leven geeft hij vaak verrassende commentaar: over zijn eerste Tour de France-zege, over zijn val tijdens de dernymeeting in Blois, die hem fel verzwakte als klimmer, over zijn werelduurrecord, over zijn indrukwekkende beklimming van de Tre Cime di Lavaredo, die hem zijn eerste zege in de Ronde van Italië opleverde, over de betwiste positieve dopingcontrole in Savona, die hem een Giro-zege kostte, over zijn verhouding met tal van andere kampioenen zoals Rik Van Looy, Jacques Anquetil, Luis Ocaña, José-Manuel Fuente, Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck… Diepgravende getuigenissen van familieleden, bondgenoten en tegenstrevers schetsen een uniek portret van de kampioen: echtgenote Claudine Acou, broer en zus Michel en Micheline, verzorger Guillaume Michiels, schoonvader Lucien Acou, sportbestuurder Robert Lelangue, zijn vele ploegmaats en heel wat niet-Belgische toprenners. De biografie beschrijft daarnaast gedetailleerd de levensloop van Eddy Merckx, van zijn kinderjaren over zijn loopbaan als wielrenner tot zijn carrière als fietsenfabrikant. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met nog nooit gepubliceerde foto's uit het familiearchief en tal van schitterende actiebeelden.

Johny Vansevenant (1958) is een van de grootste kenners van het Merckx-tijdperk. Voor deze biografie heeft hij meer dan tien jaar researchwerk verricht. Eerder schreef hij samen met Patrick Cornillie De mannen achter Merckx, over de ploegmaats van de Kannibaal.

Van zijn hand is ook Mannen tegen Merckx, met getuigenissen van dertig Belgische en Nederlandse toprenners over hun strijd met de uitzonderlijke kampioen. Vansevenant volgt sinds 1990 de Belgische politiek voor de VRT-radio en kreeg voor zijn politieke berichtgeving een eredoctoraat aan de Universiteit van Hasselt in 2012.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
eddy_merckx._biografie.pdf
eddy_merckx._biografie.epub
eddy_merckx._biografie_all.zip