Det var Danmark - PDF free download eBook

  • Verified: Wed, Oct 23, 2019
  • Published: 09.01.2019
  • Views: 64

Introduction

En moderne dansk nutidshistorie gennem de sidste 70 år. En lille krønike om en ganske almindelig familie gennem fire generationer. Krøniken tager sin begyndelse efter Anden Verdenskrig.Danmark er...

read more

Details of Det var Danmark

Original Title
Det var Danmark
Edition Format
Hardcover
Number of Pages
79 pages
Book Language
Danish
Ebook Format
PDF, EPUB

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

Some brief overview of this book

En moderne dansk nutidshistorie gennem de sidste 70 år. En lille krønike om en ganske almindelig familie gennem fire generationer. Krøniken tager sin begyndelse efter Anden Verdenskrig.

Danmark er atter frit og lykken er at få en lille lejlighed. Fra det hårde liv i en landsmandsfamilie i 1950'erne til tjenestemanden og funktionæren i de glade 60'ere og de flippede 70'ere, En moderne dansk nutidshistorie gennem de sidste 70 år. En lille krønike om en ganske almindelig familie gennem fire generationer.

Krøniken tager sin begyndelse efter Anden Verdenskrig. Danmark er atter frit og lykken er at få en lille lejlighed. Fra det hårde liv i en landsmandsfamilie i 1950'erne til tjenestemanden og funktionæren i de glade 60'ere og de flippede 70'ere, videre til fattigfirserne med familiens første student og senere arbejdsløse akademiker frem til tredje generation med udlængsel, karrierevalg og en fjerde generation på vej.

En historie fra en tid i rivende udvikling og højt tempo, hvor gamle normer og værdier er under pres. Ungdomsoprør, kvindebevægelse og kernefamilien, der vakler. Forureningens truende horisont, økologien og alternative livsformer.

Fra telefonboks til mobiltelefoner. Fra snail-mail til e-mail. Fra kvindens afhængighed af manden til en ny kvinderolle.

Fra den danske stats suverænitet til en status som et EU-land. Historien er pædagogisk tilrettelagt og skrevet i et enkelt og letlæseligt sprog med et bredt udvalg af billeder, der understøtter teksten. Desuden er der for hvert tiår faktabokse med bl.a.

årstal for vigtige begivenheder. Bogen henvender sig til de ældste årgange i folkeskolen og udenlandske kursister på landets sprogskoler.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
danmark.pdf
danmark.epub
danmark_all.zip