Dada. Een geschiedenis - PDF free download eBook

  • Verified: Mon, Oct 21, 2019
  • Published: 15.01.2019
  • Views: 47

Introduction

Dada. Een geschiedenis beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de internationale dadabeweging, zoals die zich manifesteerde in onder andere Zurich, Berlijn en Parijs. Bijzondere aandacht is...

read more

Details of Dada. Een geschiedenis

Original Title
Dada. Een geschiedenis
Edition Format
Paperback
Number of Pages
351 pages
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

Some brief overview of this book

Dada. Een geschiedenis beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de internationale dadabeweging, zoals die zich manifesteerde in onder andere Zurich, Berlijn en Parijs. Bijzondere aandacht is er voor dada- Nederland en dada-België en de belangrijkste hoofdrolspelers daar: Theo van Doesburg/I.K.

Bonset, H.N. Werkman, Piet Mondriaan, Clément Pansaers en Paul van Ostaijen Dada. Een geschiedenis beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de internationale dadabeweging, zoals die zich manifesteerde in onder andere Zürich, Berlijn en Parijs.

Bijzondere aandacht is er voor dada- Nederland en dada-België en de belangrijkste hoofdrolspelers daar: Theo van Doesburg/I.K. Bonset, H.N. Werkman, Piet Mondriaan, Clément Pansaers en Paul van Ostaijen.

Dada wordt vaak een antibeweging genoemd. Dada. Een geschiedenis herziet dit eenzijdige, negatieve beeld.

In werkelijkheid was dada zowel een synthese van vooroorlogse avantgardistische ‘ismen' – kubisme, futurisme en expressionisme –, als de opmaat tot het surrealisme en constructivisme. Dada is een cruciale etappe in de ontwikkeling van de moderne kunst en literatuur van de twintigste eeuw, waarvan de echo nog altijd klinkt. Dada.

Een geschiedenis is rijk in kleur geïllustreerd. Een kroniek van de belangrijkste dadakunstenaars, -kunstwerken, -evenementen en -gebeurtenissen completeert het boek.


All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
dada._geschiedenis.pdf
dada._geschiedenis.epub
dada._geschiedenis_all.zip